A cikk első részét ha még nem olvastad itt találod>>

És akkor folytassuk tovább, mi mindent hordhatunk a szezonban, vagy mi mindennel egészíthetjük ki az alapruhatárunkat, hogy friss és fiatalos legyen.

 

Nem kell szezononként lecserélni a ruhatárunkat, nem is kell minden ajánlást követnünk, ugyanakkor érdemes tudni, hogy mi az amiből válogathatunk az üzletek kínálatában. A fiatalosság és a kortalan, örömteli élet ismérve, hogy frissességet viszünk az életünkbe és a gardróbunkba is.

mintás

2021 Tavasz-Nyári trendek – Mintás

A virágmintáról, az állatmintáról és a kockás, pöttyös, csíkos hármasról már volt szó, de mi van még a 2021 tavasz-nyári trendpalettán?

A nyár fő slágere az Óceán ihlette minták. Ha esetleg nem jutunk el a tengerpartig, legalább az életérzést vegyük át azzal ahogy felöltözünk. Persze az is lehet, hogy ha neked annyira kötődik az ilyen stílusú öltözködés a nyaraláshoz, hogy egy betondzsungelbe nagyon elütőnek érzed, akkor inkább hanyagold ezt a trendet. Kagylók, tengeri csillagok és más állatságok jelentek meg az anyagokon, nadrág, blézer, halász sapka, szandál, ruha képében, leginkább a Versace és a Burberry kollekcióban, de ékszerként feltűntek másnál is. Eljut-e ez a trend az üzletekbe és Magyarországra? Hát arra roppant kíváncsi vagyok! Én mindenesetre nagyon nagy összegeket nem költenék erre, nem hiszem, hogy egynyári kalandon túl, maradna ez a trend ebben a formájában.

Ami viszont már érdekesebb és úja visszatérő, azok a szalma kalapok és szalma táskák. Ráadásul most a necc is újra megjelenik, szóval a halászok nem csak sapkáikat kölcsönzik, de a  hálóikat is odaadják hogy viselhessük. Na ez már egy sokkal izgalmasabb trend.

És ki ne felejtsem a retro printeket, amik geometrikus alakzatokat öltenek és amikből már tavaly is volt jócskán az üzletekben. Idén is lesznek, sőt az őszi-téli szezonban jelentősen előtérbe kerülnek majd, második bőrként viselhető aláöltözeteken, hosszú ujjú bodykon és más darabokon is, de most nem szaladok ennyire előre, csak azért említem, hogy ezeket előreláthatólag a következő szezonban is ki lehet majd használni!

A mintásnál alapvetően azt kell figyelembe venni, amit már a virágminta kapcsán említettem, vagyis a minta méretét és színösszeállítását.

 

necc

2021 Tavasz-Nyári trendek – Necc

Ez egy isteni trend és most nem elsősorban arra gondolok, hogy hordjuk minden aláöltözet nélkül, ahogy a kifutók egyes szettjein. Viszont! Annyira stílusos és egyedi tud lenni, ha egy alap darabot feldobunk egy necc kabáttal, vagy egy pántos ruha alá veszünk egy ilyen felsőt. Mondjuk a necc szatyroknak nem vagyok nagy bolondja, de pusztán azért, mert nem szeretem, ha látszik a táskám tartalma. Viszont ha egy kisebb táskát beleteszünk egy ilyen necchálós táskába, akkor olyan egyedi összeállításokat hozhatunk létre, aminek a hangulata attól függően változik, hogy milyen táska kerül bele. Nem tudom, te hogy vagy ezzel, de én az ilyen kísérletezéseket nagyon élvezem.

A képeken látható szettek ne ijesszenek meg, nem kell ennyire extrém irányba elmenni.

Egyrészt ezek kifutó képek, ami nem így kerül át az utcai viseletbe, másrészt nem felejtem el, hogy Magyarországon nincs akkora elfogadás, hogy bátran felvegyünk bármit, ami megtetszik. És még csak nem is muszáj feszegetni a határaidat, ha belőled nem ez jön természetesen. Akkor ezt a trendet hagyd figyelmen kívül, vagy építsd be csak egészen kicsi részletben.

Ne felejtsd el, hogy az aktuális trend csak egy lehetőség, nem kell vakon követni. Sokkal fontosabb, hogy ki vagy te és abból mit szeretnél kifejezésre juttatni!

Tie Die

2021 Tavasz-Nyári trendek -Tie Die

Ez az a trend, amit évek óta át akarnak tolni az utcai viseletbe, de valahogy nagyon nem talál befogadásra. Talán azért, mert alapvetően nagyon kevesek ruhatárába illeszthető be jól, maximum egy-egy póló erejéig. Sok kreativitás és bevállalás kell ahhoz, hogy sokan felvegyék a már meglévő ruháikkal és mifelénk viszonylag kevesen öltöznek „Boho” stílusban.

Őszintén szólva bár a „Boho Style” tetszik, akinek a személyiségéből ez jön, mint például a művészek, nekik istenien áll, nem nagyon tudom elképzelni, hogy tömegesen elkezdenénk hordani a Tie Die, régi nevén batikolt darabokat.  Talán az is meggátol ebben minket, hogy kevés igazán szépen kivitelezett darabot látni. Nem mondom, hogy lehetetlen ilyet találni, idén talán láttam is egy-két izgi darabot, ami még elmenne egy nem „boho” ruhatárban is, ugyanakkor kétlem, hogy ez most annyira berobbanna, hogy mindent eldobva ugranánk a megrendelő gombokhoz.

maxi ruha

2021 Tavasz-Nyári trendek – Maxi ruha

Csodás látvány, ahogy a könnyű esésű finom anyagok körüllengik az alakot és együtt mozdulnak a testtel. Még klasszabb az érzés, ahogy a levegő átjár mert az anyag meglengeti a levegőt. Ez nagy eséllyel nem történik meg egy fojtogató poliészter anyagú ruhában, de egy selyemben már igen.

Az a helyzet, hogy ezek a ruhák nagyon jól mutatnak, ha magas és karcsú vagy és a ruha valóban földig ér. Kérdés, hogy hol kapsz ilyen ruhát? Ugyanis a boltok kínálatában inkább a lábszárközépig, max bokáig érőt tolják, már csak anyag takarékossági okokból is. De talán majd az idei szezonban másként lesz! Reménykedjünk!

Ha nem vagy magas, de karcsú vagy, akkor is jó lehet egy maxi ruha, csak érdemes magasabb sarkúra váltani. Egy platform (magasított sarok és talp, de a sarok magasabb), egy flatform (a teljes talpon egymagas), vagy egy csinos magassarkú is jó lehet, alkalomtól és stílusodtól függően.

Ha telt vagy és alacsonyabb, akkor mindenképpen érdemes derekat hangsúlyozó ruhát választani, mert a laza fazonok, azon túl, hogy a maxi alacsonyít még erősíteni is fog.

Persze van az a hőfok, és élethelyzet is aminél ez csak másodlagos kérdés, azért én átadom az infót, rajtad múlik mit és hogyan alkalmazol! És hát azt mindenképpen hangsúlyoznám, hogy mindig vannak kivételek, ezért aztán tökéletes instrukciókat csak a te egyéni adottságaid ismeretében lehet adni. Sok minden máson is múlik, kinek milyen fazon lesz igazán előnyös.

Kis fekete

2021 Tavasz-Nyári trendek – „Little Black”

Úgy szól a fáma, hogy mindenkinek kell egy fekete ruha. A „Little Black” már fogalommá vált az öltözködésben. Közben pedig az az igazság, hogy bár a „Kis Fekete” valóban egy intézmény, de kb olyan, mintha azt mondanám, hogy mindenkinek kell egy alkalmi cipő. De hogy az milyen stílusú, milyen színű, milyen sarokkal és milyen orral, na az már teljesen egyéni preferencia kérdése. A „kis fekete” nem jelenti azt, hogy valóban feketének kell lennie. A legtöbb nőnek nem a fekete a legjobb színe, viszont amikor felvennénk ezt az „intézményt” azok pont olyan alkalmak, amikor nagyon jól szeretnénk kinézni. Márpedig ha nem a fekete a legjobb színed, akkor nem tanácsos feketét felvenned olyankor, amikor éppen ragyogni szeretnél! Szóval bátran értelmezd tágabban a „Kis Fekete” fogalmát és keresd meg azt a ruhát, olyan színben, ami kihozza belőled a lehető legtöbbet.

Ha visszatekerünk egy kicsit az időben, akár csak 5-6 évet, láthatjuk, hogy a „Little Black” nem volt túlgondolva, inkább volt egyszerű és letisztult hosszától függetlenül, mint valami nagyon hangsúlyos ruhadarab. Nem így mostanában.

Ha megnézed a képeket, látszik, mennyire nem! Fodros, csillámos, rojtos, kivágásokkal tarkított. Talán sosem volt ennyire vagány és különleges, ennyire egyénre, személyiségkarakterre szabható.

És az a helyzet, hogy a kis feketét már nem csak alkalmakra hordhatod.

Amit talán a legjobban díjazok a mostani divatban, hogy nem bűn többé a stílusok, anyagok, felületek mixelése, sőt! Ha valami igazán fiatalossá tesz, az az, ha bátran hozzányúlsz a különböző stílusirányzatok darabjaihoz és összeereszted őket. És ha valami igazán öregít, ha stílusirányon belül maradsz és a végtelenségig elcsépelt darabokat illeszted össze. Persze az is egy lehetőség, nem mondom, hogy mindenkinek stíluskreátornak kell lennie, de talán ha itt vagy és olvasol, akkor nem arra vagy kíváncsi, hogy hogyan maradhatsz ugyanazon a sínpáron egy életen át, hanem arra, hogyan újíthatod meg magad és a ruhatárad és hogyan élvezheted az öltözködésben rejlő izgalmakat.

kivágások
azsúrozott

2021 Tavasz-Nyári trendek – Cut out/ azsúrozott/ Broderie Anglaise

A kivágások már vagy egy éve velünk vannak. Tavaly tavasszal még egészen szolid formában jelentek meg, ősszel már több bőrt mutattak, bár nem igen értem mit is kezdhettünk volna igazán vele a hideg beálltával, de végülis alatta egy vékony réteg ruhával, még jól is mutattak. Az idei szezonra már azért rendesen átment a köztudatba. Vannak köztük nagyon bohém darabok is, amik igazán jól a karcsú feszes testen mutatnak, kivillantják a szép derékvonalakat, hasat, megmutatják a szépen ívelő hátat és vannak olyanok is amiket teltebb nőként is felvehetünk.

Fontos, hogy csak olyan formában viseljük, hogy ne legyen benne húsvéti sonka érzetünk. Szóval semmiképpen ne legyen feszes.

Ide soroltam, mert hát kivágás, de azért nem teljesen ide való a szintén nem új trendként megjelenő azsúrozott darabok és a Broderie Anglaise (angol hímzés).

Amit ezeknél érdemes figyelembe venni, hogy mivel mozgalmas mintákról van szó és mert a hozzájuk használt anyagok ritkán lágy esésűek, és még maga a megmunkálás is, különösen a Broderie Anglaise esetében még tovább merevítheti az anyagot, így  tömegnövelő hatása lehet. Így ha ez szempont, akkor érdemes olyanokat választani, ahol nem a teljes felületen jelenik meg a minta, vagy ha legalább a szabása karcsúsító, így kompenzálja a mintát. Persze ez alkat függő, ugyanúgy, ahogy az oversized darabok esetében is, van akire hiába pakol rá pár kilót, akkor is nagyszerűen áll és látszik, hogy csak a ruha tömege az ami ezt a hatást kelti, míg az erősebb alkatokkal nem bánik túl barátságosan és egyértelműen erősít.

Soha ne tedd magad rosszá, ha valami nem előnyös, inkább keress olyan fazont, ami támogatja az alkatodat, szebbé varázsol téged is és a napodat is!

fényes

2021 Tavasz-Nyári trendek – Csillogó, fényes anyagok

A tetőtől talpig csillogó outfitekkel nem nagyon tudok megbarátkozni. Nem csak azért, mert egyértelműen optikai tömegnövelés az eredmény, hanem mert nagyon soknak érzem egy hétköznapi viseletben és talán kevés olyan alkalmat tudok elképzelni, amire azt mondanám, hogy szuper!

Viszont, ha csak az öltözet egyik eleme csillogó, akkor már van benne játékosság. Különösen tetszik, ha teljesen más textúrával van párosítva, mint például a képek között a fényes nadrág kötött pulcsival és a hosszú kardigános szett. Így ráadásul a nagyító hatás is tompítható, ha lehelet vékony a kötött anyag, és a hosszú kardigán takar valamennyit a nadrágból, ahogy a képen is látszik.

Szóval lehet ezzel játszani, csak ne vigyük túlzásba, mert elég bután hat, amikor az alkalom/helyzet semennyire sincs összhangban a viselt öltözékkel. És még véletlenül sem arra gondolok, hogy ne legyünk polgárpukkasztóak, ha szeretnénk! Ha olvasod az írásaimat, akkor szerintem látszik, hogy nem vagyok a konvenciók és szabályok nagy híve, ugyanakkor rá kell éreznünk arra is, hogy mi az, ami pont jó. Ami nem kevés, nem sok, pont annyi, amennyi a lényünkből fakad, amiben jól érezzük magunkat és a helyzet elbírja.

Az, hogy miben érezzük jól magunkat, az lehet, hogy naponta változik. Éppen ezért nem hiszek az olyan gardróbban, amiből csukott szemmel öltözködhetsz, hogy bármikor bármit kiveszel az jó lesz.

Nem lesz jó, mert a hangulatod nem egyforma. A magabiztosságod sem és a ciklusod sem. És még ha jó is az adott szín és fazon, akkor sem biztos, hogy bármikor jó érzéssel veszed fel. És különösen nem mindig ugyanabban a kombinációban. Tegye fel a kezét, aki sosem öltözött át többször, mert nem érezte jól magát abban a ruhában, vagy adott összeállításban, amit az előző héten meg nagy örömmel viselt?

Megfigyelted már, hogy ahogy a ciklusod változik, változik a tested is, az érzelmi állapotod is?

Az a nadrág ami két napja még csodás volt, abban menses előtt 5 perccel rengeteg hibát találsz majd. Mert addigra az ember feltöltött vizeskancsónak érzi magát, ami mindjárt szétpattan.

De hogy jön ez a diszkógömb trendhez? Sehogy! Csak eszembe jutott, hogy erről is érdemes beszélni…

Visszatérve a trendre, igazán ez csak a Tél típusoknak áll jól, mert nekik vannak olyan kontrasztjaik, amik elbírják a magas fokú csillogást. A Tavasz és Ősz típusok inkább a természet lányai, ha mégis viselnéd akkor mindenképpen a meleg árnyalatokat keresd, az aranyat, a bronzot (Őszök) még véletlenül sem az ezüstöt. A Nyár típusokat teljesen elnyomja az erős csillogás, így nekik inkább csak kis felületen, vagy tompított változatban javasolnám, ha mindenképpen ragaszkodnak hozzá.

széles váll, puffos ujj

2021 Tavasz-Nyári trendek – puffos ujj, széles váll

Ezt a trendet szerintem már senkinek nem kell bemutatni. Már az előző szezon is tele volt ilyen darabokkal, most viszont ha lehet még egy kicsit extrémebben jelenik meg, mivel lekerülnek a kabátok, amik határt szabtak a hatalmas anyagtöbbletnek.

A puffos ujj és a széles válltömés optikailag szélesíti a vállat, ami nem meglepő, hisz pont ezt a célt szolgálja, viszont keskenyíti a csípőt emiatt. Így Körte alkatoknak szuper, csapott vállúaknak szuper megoldás. Azért az extrém puffos megoldásokkal óvatosan érdemes bánni, ugyanis rengeteg pluszt tol a karokra, így bár elfed, de azért tömeget is növel a felső testen. Alma alkatoknak például egyáltalán nem ajánlanám, mert a felső test hangsúlyosságát tovább fokozza és Háromszög alkatoknak sem, mert nekik amúgy is széles a válluk, keskenyebb a csípőjük és így még tovább fokoznánk ezt.

Alapvetően egyébként a Körtéken kívül, mindenkit aránytalanná tesz, ha túlságosan puffos az ujj. Ha szolídabb a fazon, akkor nem kell ettől tartani.

A képek közé betettem pár extrém válltöméses darabot, Balmain kollekciójából, amik egyébként nekem nagyon bejönnek, ugyanakkor nem érdemes ilyen extrém válltömésekre beruházni. Egyrészt egyetlen kabátba sem fog beleférni, szóval ősszel-télen nem hordható, másrészt kétlem, hogy ezek a nagyon túltolt darabok túlzottan időtállóak lennének. A puffos ujj és a válltömés az rendben van, szerintem pár évig még maradnak, így egy-két darab elfér a gardróbunkban. Azzal érdemes számolni, hogy amikor viszont már nem lesz trend, akkor nem fogjuk felvenni őket, különösen, ha nem egy szolidabb verziót vásároltunk. Ami nem jelenti azt, hogy kidobjuk, csak azt, hogy eltesszük a következő visszatérésre.

Viszont ha hosszútávra építesz ruhatárat, és nem szeretnél sokat költeni, akkor válaszd a visszafogottabb puffos ujjakat és válltöméses darabokat. 2-3 ilyen darab felsőként, blúzként, ruhaként bőven elég, de például farmerdzsekiből, blézerből inkább választanám a klasszikus darabot, mert az időtálló és nem kell attól tartani, hogy bármikor is kimenne a divatból.

Tartsuk szem előtt, hogy ha nem trendi ruhatárat építünk, hanem egyedi, saját személyiségünknek megfelelőt, akkor nem megyünk a trendek után csukott szemmel, hanem egy-két darabbal tesszük frissé és fiatalossá a ruhatárat, olyanokkal, amik kompatibilisek a már meglévő ruháinkkal és a személyiségünkbe jól beilleszthetők. Ha számszerűsíteni akarom, akkor a ruhatár 70-80%-a időtálló darabokból álljon és csak 20-30% legyen trendi benne, mert így lesz friss, fiatalos, jól kombinálható, minket tükröző és egyben időtálló és költséghatékony is.

kötött

2021 Tavasz-Nyári trendek – kötött

A kötött pulcsi és mellény őrület marad a következő szezonban is. A mellény isteni viselet szerintem, mert melegíti a hátat, miközben a kar szabadon mozoghat. Egy hosszú bő ing fölött, vagy önmagában, mindenképpen divatos idén. Vannak oversized darabok, amik akár ruhaként is bevethetők.

Azért ahogy egyre melegszik az idő, szerintem nem lesz nagy kereslet ezekre a darabokra. Ami miatt érdemes beszerezni mellényt, mert most van bőven „V” kivágású, míg a télen kapható magas és kerek zárt nyakmegoldások vékony hosszú nyakakon, kis kebleken mutatnak jobban. Ha te telt keblekkel esetleg rövidebb nyakkal, talán pici tokával rendelkezel, akkor a „V” kivágás az igazán előnyös. Nyújtja a nyakat, kisebbíti a mellet és szép dekoltázst csinál.

Tipp!

Ha van zárt pulcsid, vagy mellényed, akkor úgy tudod ellensúlyozni a zártságát, ha hosszú láncot teszel rá, ami leképezi a „V” vonalat a kivágás helyett.

off shoulder, one shoulder

2021 Tavasz-Nyári trendek – One Shoulder/Off shoulder

Ez egy csodás trend, egyetlen fájdalmam van vele kapcsolatban, hogy csak pánt nélküli melltartóval működik, ami majdhogy nem kizárja, hogy telt keblekkel viselhető legyen. Persze telt keblek között is van különbség, méretben is, tartásban is, de alapvetően a pánt nélküli melltartókat nem 85 és a feletti méretekre találták ki, így aztán az egyvállas és váll nélküli felsőket sem. Pedig nagyon szép megmutatni a vállakat és ennyi bőrt mutatni a nyak körül.

Persze az is hozzátartozik, hogy a váll nélküli megoldások gumírozása amiknek lent kéne tartaniuk a váll alatt a felsőt az állandóan felhúzódik, szóval a szépsége mellett nem mondanám kényelmes viseletnek, hiszen szinte folyton cibálni kell lefelé. Ennél egyel jobb a félvállas megoldás, mert ott a szabás megoldja ezt a problémát.

És akkor három tipp arra, ha nagy kebled van és mégis szeretnéd hordani a váll nélküli felsőket:

  1. vegyél alá egy hozzá illő trikót, így nem fog látszani a melltartópántod,
  2. vagy egy nyakban köthető fürdőruha felsőt. Nem mondom, hogy ezek pont azt a hatást fogják elérni, mintha pánt nélküli melltartót viselnél, mert más jellege lesz, de azért nem rossz megoldás.
  3. A melltartó pántját húzd szorosabbra és húzd le a felsővel együtt a karodra. Így a melltartó hátpántja és kosara megtartja a melleket a pánt némileg segít ebben, és meg fog állni, ha jó minőségű a melltartód. Ez persze akkor lehet alternatíva, ha nem kell gyalogolnod és nagyon aktívan tevékenykedned sem.

Nem tartom kizártnak, hogy létezik olyan pánt nélküli melltartó nagyobb mellekre, ami nem olyan, mint halottnak a csók, ha találtál ilyet írd meg nekem is a lelőhelyet!

Pachwork

2021 Tavasz-Nyári trendek – Patchwork

Erről legtöbbünknek a maradék anyagok felhasználásból házilag készült takarók jutnak eszébe, meg egy őrületes szín és minta kavalkád, amit semmiképpen sem viselnénk magunkon.

És többségében tényleg így is van, viszont a patchwork, ha minőségi, akkor nem egy adhoc munka, hanem komoly tervezés előzi meg és végső soron a mintamix egy szép összképpé alakul.

Összeszedtem pár olyan outfitet, amiben a szem örömet talál és kíváncsian mélyed el a részletekben. Ahogy a minták mixelése, úgy ez is szakértelmet, de legalábbis stílusérzéket igényel.

Azt érdemes figyelembe venni, hogy bármilyen patchwork ruhadarabról is legyen szó, már önmagában nagyon hangsúlyos, szóval mellé már nem nagyon érdemes harsogó dolgokat választani. A képek ellentmondanak ennek, de tudjuk, hogy a kifutó sok mindent elbír, amit az utcai viselet már nem.

Szerintem egy nagyon megosztó trend ez, valaki vagy imádja, vagy el nem tudja képzelni, hogy hordaná és ez teljesen érthető. Akinek a személyiségkaraktere visszafogott, inkább elbújni szeret, mint kitűnni, majdnem biztos, hogy nem választana ennyire hangsúlyos darabot. Még a bevállalósabb karakter sem jelenti feltétlenül azt, hogy barátságba lenne az illető egy ekkora kavalkáddal. Talán a bohém életvitelű nőkhöz áll ez a legközelebb.

Bralet
fűző

2021 Tavasz-Nyári trendek – fűző/Bralet/Crop Top

Alap esetben ez a feszesebb testek trendje. Nem azért mert, azt gondolnám, hogy van bármilyen korlát, pusztán csak a korunkból eredően, mert szerintem ez nem kor kérdése. Azt viszont erősíteném, hogy ha ezek a darabok felvillantják azokat a részeinket, amikkel jobban járnánk takarásban, akkor inkább kerüljük el, kortól függetlenül. Van különbség aközött, hogy szeretjük és elfogadjuk magunkat, úgy ahogy vagyunk, és aközött, hogy ennek bizonyításaképpen olyasmit viselünk, ami nem előnyös. Ugyanis szeretni és elfogadni magunkat nem azt jelenti, hogy ne lennénk tisztában az adottságainkkal, vagy hogy tökéletesnek hinnénk magunkat, akinek minden jól áll, aki mindent felvehet. Szeretni és elfogadni magunkat, az adottságainkkal, az előnyeinkkel és hátrányainkkal együtt, és ebből kihozni a lehető legtöbbet. Felvállalni magunkat nem úgy kell, hogy közben bemutatunk a világnak: „nézzétek én jóban vagyok magammal, hisz mindent kiteszek és megmutatok, ha jól mutat, ha nem”.  Ha valóban jóban vagyunk magunkkal, nem kell igazolnunk, hogy nem számít mások véleménye, elég, ha magunkat szeretjük.

És akkor ezek után ki merem mondani, hogy az ilyen villantós darabok nagy bőrfelületet mutatnak ezért érdemes megnézni amit felfed, az előnyünkre válik-e? Nem azért, mert bármi baj lenne a pocakkal, vagy a lógó karokkal, nekem is van mindkettőből. Viszont igyekszem arra terelni a fókuszt, ami szép és arról elterelni, ami picit nagyobb a kelleténél. És ha azt mondod a szépség relatív, akkor igazad van. Tehát nem azt mondom, hogy tégy úgy, ahogy én mondom, csak vizsgáld meg a kérdést, számodra mi működik.

A fűző például egy nagyon nőies ruhadarab kár lenne lemondani róla. Ha mégis oda tereli a figyelmet ahová nem szeretnéd, akkor viseld blézerrel, vagy kendővel, vékony kardigánnal és máris tökéletes lesz az összhatás.

Mit kezdhetünk a Bralet-tel és a Crop Top-al, ha van mit takargatnunk?

Ennél manapság mi sem egyszerűbb, tedd valami fölé! Egy hosszú oversized ingre még jó hatással is lesz, mert sziluettet csinál neked és így karcsúsít. A Crop Top alá vehetsz egy hosszú egyenes vonalú ruhát, amit a Crop Top csak változatosabbá és egyedibbé fog tenni.

Válassz egy derékvonalig érő Crop Topot és viseld magas derekú nadrággal, szoknyával.

 

Ha pedig van mit megmutatnod, akkor az éppen visszatérőben lévő csípőnadrágokkal párosítva a teljes derékíved láthatóvá teheted, ami azért elég szexis látvány, igaz!? Azért, ha az elsődleges célod nem az, hogy a férfiak egy bizonyos pozícióban képzeljenek el, akkor elég ha sejteted ezt a látványt és kerülöd a túl sok bőrfelület mutatását.

oversized ingek

2021 Tavasz-Nyári trendek – Oversized ingek

Ebben a trendben sincs semmi meglepő, az oversized évek óta velünk van. Nyugodtan rákaphatsz a párod ingeire, minél férfiasabb, annál jobb. Sokat segít a tömegnövelő hatáson, ha testhámot, Bralet, fűzőt, vagy Crop Topot, esetleg (nem oversized) mellényt húzol rá, és ezzel sziluettet varázsolsz magadra.

Ha telt alkat vagy, akkor a bő szabás csak akkor lesz jó, ha az ingnek lágy esése van, pl. ha selyem, vagy szatén, mert ez nem fog tömeget növelni. Ha viszont merevebb az anyag, pl. vászon, viszkóz, poliészter, akkor tömeget fog növelni. Kompenzálhatod a fenti ötletekkel, de jobb megoldás, ha inkább alakot finoman követő fazonokat viselsz.

Az ing alá is vehetsz Braletet, trikót, pólót, és akkor nem kell teljesen begombolni, vagy félig betűrheted az inget, esetleg teljesen nyitva is hagyhatod, vagy elöl össze is kötheted.

Sőt ezek az ingek, ha elég nagy méretűek mini ruhaként is funkcionálnak. Bevallom nekem ez annyira nem tetszik, olyan, félbe maradt az öltözés érzetet kelt. De például egy rövid nadrággal párosítva már egészen más a helyzet!

Tipp 1 –  Az ing ujját tűrd fel, így sokkal karcsúbbnak fogsz benne látszani, mint amikor lóg az ujj.

Tipp 2 – Mindig gombold ki az ingujjat, és ha nem tűröd fel, de túl hosszú és merev az anyag, akkor egyet hajts rajta vissza. Ha jó esése van az ingnek, akkor a kigombolt kissé hosszú ujj vagánnyá teszi. Mindenképpen jobban néz ki és fiatalosabb, mint ha begombolva hagyod.

Az inget stílusosan hordhatod teljesen begombolva is és tehetsz egy brost a legfelső gombhoz vagy egy rövid nyakláncot a gallér alá. Ez a megoldás különösen szép a 60’ éveket idéző hosszú, hegyes végződésű gallérral.

Én nagyon szeretem az ingeket, van mindenféle fazonú és mintájú belőle. Az egyetlen hátránya, hogy némelyiket vasalni kell, de egy gőzölő nagy szolgálatot tesz helyette.

fekete-fehér

2021 Tavasz-Nyári trendek – Fekete -Fehér

Több helyen láttam ezt a trendet „Monochrome”-ként elnevezni, de a monochrome azt jelenti, hogy ugyanannak a színnek különböző árnyalatai, szóval ez nem az. A fekete-fehérnél nincs kontrasztosabb, így a Tél típusoknak, ezen belül is a Hideg Tél-nek áll a legjobban. Ez persze nem jelenti azt, hogy a többieket le lehetne beszélni a viseléséről. Talán a fekete az, amit a legnehezebb elengedni, annyira benne van a ruhatárunkban.

Szóval a legjobb kitalálni, hogyan tudjuk úgy hordani, hogy azért mégse lőjünk nagyon mellé.

Bár a képeken ez nem látszik, nagyon jól mutat, ha kiegészítjük a fekete-fehér kontrasztját egy feltűnő színnel, pinkkel, királykékkel, türkizzel, sárgával, pirossal, lilával. Zseniális összhatása lesz, ha egy kendő, vagy táska, vagy cipő erejéig feldobjuk a szettünket a felsorolt színek valamelyikével.

És mindenképpen ajánlom az egy fokkal erősebb sminket akkor, ha nem éppen ez a legjobb színpárosítás a saját kontrasztjainkhoz. A sminkszínek tekintetében viszont mindenképpen ragaszkodjunk a legjobb színeinkhez. Ebben nem nagyon látom, hogy érdemes lenne kompromisszumot kötni, ugyanis nagyon-nagyon-nagyon lerontja a tekintetünket, a szemünk csillogását, az arcbőrünk frissességét, ha tőlünk távoli színekkel sminkelünk. Egy hideg típusnak a meleg árnyalatok és a meleg típusoknak a hideg árnyalatok egyszerűen katasztrofálisak. Egy nagyon kicsi átmenet megengedhető a nem tiszta típusoknak, a szomszéd palettája felé, de tényleg csak kicsi! Például én Élén Télként egy nagyon picit átnyúlhatok a barackos felé pirosítóban, vagy szemsmink alapnak jó nekem a pezsgő szín, de kb ennyi. A mélyebb meleg árnyalatokat már nem viselik el a hideg színeim. A nude rúzsokban úgy nézek ki, mint egy vizihulla, a meleg barna szemsminkben meg, mint aki 4 napja nem aludt. A rózsaszínes, rózsabarnás, kakaós hideg barnák, mályvák viszont jól állnak.

Tudjátok, hogy nem vagyok elvetemülten szélsőséges és szigorú a színek terén, mindent megteszek, hogy viselhesd az imádott színeid, akkor is, ha esetleg nem a palettád színei. Ha lehet találni alternatívát, hát találok és szeretem az izgalmas színösszeállításokat, most pl a pinket a naranccsal, amit soha nem gondoltam volna, hogy valaha is rábólintok, és tessék. Nyitott vagyok majdnem mindenre. Higgy nekem, amikor azt mondom, hogy sminkben ne köss kompromisszumot, mert nem lesz jó! Az arcodon és az arcod közelében viseld a saját színeidet, minden mással lehet játszani.

 

trench coat

2021 Tavasz-Nyári trendek – Trench Coat

Nincs év, hogy a ballonkabát ne tűnne fel a trendek között és a kínálatban. És végre hozzá mertek nyúlni a klasszikus fazonhoz és izgalmassá tették pár átalakítással. Bár most is azt mondom, ha hosszú távra vásárolsz, akkor inkább a klasszik változatot válaszd, de második darabnak klassz lehet egy ilyen átszabott verzió. Az őszi-téli szezonban megjelentek a bőr ballonkabátok és most tovább fokozzák. Nagyon sok lehetőség van benne, szóval én imádom ezt a trendet!

És végre nem csak Camel színben kapható, hanem vannak színes kabátok is. Annál is inkább, mert a bézs és annak árnyalatai a többségünket sápasztják, igazából csak a Tavasz típusok színe. Viszont sötétkékben már mindenkinek jó színtípustól és korosztálytól függetlenül. A feltűnő színű darabok jól beilleszthetők a vagányabb ruhatárakba.

 Ha szeretnél könnyebben eligazodni stílus és a divat világában, ha kíváncsi vagy a te személyiségkarakteredből milyen stílusprofilt lenne érdemes építeni, akkor jelentkezz   „Ragyogj fel!” stíluskarakter evolúcióra

Ha előbb még ismerkednél, akkor iratkozz fel a 21 tippre:

Tetszett? Kérlek lájkold vagy oszd meg!
fb-share-icon0
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial