A címből esetleg arra következtethetsz, hogy az 50 éves nő ruhatára más kell legyen, mint a többi korosztályé, és arra, hogy most én itt meg fogom mondani, hogy 4 ceruzaszoknya, két kosztüm, (meg 9 zsák) legyen a ruhatáradban, mire betöltöd az 50 évet. Ha erre az információra éhezel, akkor te is bedőltél a sztereotípiának, miszernit nem vehetünk fel bizonyos dolgokat  a korunk előre haladtával. És annak a tévhitnek is bedőltél, hogy van valamiféle szabályrendszer és hozzá tartozó lista, ami szerint felépítheted a ruhatáradat. Pedig a te ruhatárad a te személyiségedből indul ki, és a te egyediségedre épül.  Nincs mindenkire alkalmazható idea. Sőt, ideális ruhatár sincs, legfeljebb a mesében. A kérdés az, hogy neked mi működik? A te személyiségedből mi fakad? Az 50 éves nő ruhatára pont annyira egyedi és izgalmas, mint amikor 25 volt. A te ruhatárad is pont annyira egyedi és izgalmas, ami a személyiségedből fakad!

Remélem a listák helyett, legalább titkon azt szeretnéd, hogy valaki kimozdítson abból az ítélettömegből, ami egyenes arányban gyarapszik a ráncok számának növekedtével.

Egy 20 éves szemével az 50 évesek kifejezetten öregnek tűnnek. Amikor engem 40 évesen középkorúnak tituláltak, először körbenéztem, hogy kiről is van szó, mire rájöttem, ja rólam. Én lélekben megálltam valahol 25 és 30 között, és bevallom sosem osztottam és szoroztam, hogy akkor a 40 az kb. az élet fele. Jó esetben. Vagyis a középkor. Sosem kedveltem igazán a címkéket, mert azok csak arra jók, hogy beskatulyázzanak, hogy azt érezzük, be vagyunk korlátozva definíciókba és szabályokba.

Attól meg kifejezetten felszisszenek, ha azt hallom, a te korodban ez a ruha már nem illő. És már stylist szájából is hallottam, hogy egy 50 éves ne öltözzön úgy, mint a fiatalok.

Tényleg?
Hanem hogy öltözzön? Vegyen zsákot, esetleg ássa is el magát ott helyben?

Üzenem annak, aki esetleg nem tudná, hogy az öltözködés nem korfüggő, mert a kor csak egy szám!

Aki szerencsés, annak ez a szám egyre növekszik. És ez egyáltalán nem jelenti, hogy akkor láthatatlanná kéne válnunk. Egyre több jó példa és inspiráció van előttünk, olyan nőktől, akik nem írták le magukat, és legyenek bármennyi évesek, jól érzik magukat a testükben. Tudják mi illik hozzájuk, mit szeretnének közölni a környezetükkel, és nem állnak a világ perifériájára, csak mert mások szerint ott kéne lenniük.

Tény, hogy ezt egyelőre még csak külföldön látni nagy számban, és pont azon vagyok, hogy magyarországi utcákon is azt lássam, hogy a nők kivirágoznak, és önmegvalósítanak. Ezt küldetésemnek tekintem!

Szóval az 50 éves nő ruhatára pont annyira egyedi, mint bármelyik más korosztály ruhatára.

Azért, mert az öltözködés személyiség, ízlés, és alkatfüggő.

És a létező összes szabályt addig a mértékig érdemes használni, amíg még örömünket leljük benne, amíg ad valamit, ami hozzájárulás nekünk. Abban a pillanatban, hogy korlátoz, jobb áthágni.

Soha ne vedd be, hogy a korod miatt lesz tiltólistás valami. Ami közönséges, az 20 éves korban is az, és 50 évesen is az lesz. Ami unalmas, ami béna, az az marad bárki is veszi fel.

A kérdés mindig az: Mit szeretnél közölni az öltözeteddel? Mire szeretnéd helyezni a fókuszt? Milyen a személyiséged?

Hallani különböző okos tanácsokat, pl-ul, hogy a feliratos pólókat hagyjuk meg a tiniknek, ne vegyél fel egyszerre 7-nél több kiegészítőt, ne rúzsozd magad feltűnő rúzzsal, ha nagyon ráncos az arcod….

Igazából az a lényeg, hogy a te személyiséged mit bír el!

Látni olyan idősebbeket (és amúgy fiatalokat is, ez megint csak nem korfüggő), akikről tényleg leugrik egy feliratos póló, és ha nincs beillesztve rendesen a szettbe, akkor nagyon kaotikusnak tűnik, és látni olyanokat, akiknek istenien áll, mert bohémok, lazák, kortalanok. Nekik azt mondani, hogy ne vegyék fel butaság.

Hét ékszert, kiegészítőt egyszerre viselni elsőre nagyon soknak tűnik, mégis láttam már olyat, akinél hangsúlyos ékszerek kavalkádja volt és jól állt neki, és van akinek már egy hangsúlyos is túlzás.

Szóval a lényeg!

Amikor azt mondod, te már valamit nem vehetsz fel, ami egyébként korábban jól állt, akkor kizárod és beszűkíted magad, és ezzel korlátokat teremtesz. Legfőképpen pedig elhiszed, hogy vannak számodra akadályok, amik a korodból fakadnak, és ezzel belehelyezed magad az öregedésbe.

Mi lenne, ha inkább kilépnél a világ alkotta szabályok, és korlátok közül, és megteremtenéd a te egyedi valóságodat, egyedi stílusodat, ami csak a tiéd.

Hozzájárulás lehetek neked ebben!

Azzal, hogy megmutatom, milyen a te egyedi stíluskaraktered. Ami csak rád jellemző! Elindulhat a stíluskarakter evolúciód, ami egy izgalmas játék, hisz megismered a karakteredet és az ehhez illő színeket, fazonokat. Olyan összeállításokat is kaphatsz, amik belőled indulnak ki, ezért a viselésük során hiteles leszel bennük. Mindenkinek leesik majd az álla, mert önazonos leszel, aki nem másoknak, nem ideáknak akar megfelelni, hanem a saját örömét éli.

Ha kíváncsi vagy mi is ez, akkor nézd meg a „Ragyogj fel!” – stíluskarakter evolúció szolgáltatásomat!

Ha még ismerkednél kicsit, akkor a „21 tipp az önkifejező, stílusos és kortalan önmagadhoz” mini tréning és a „Hogyan nézz tükörbe komplexusok nélkül” ingyenes anyagommal megteheted, csak iratkozz fel, és máris kapod e-mailben!

És amit soha, de soha ne felejts el: a Kor csak egy szám, nem az értékedet tükrözi! Te akkor is egyedi és megismételhetetlen vagy, ha elmúltál 40-50-60!

És ha már az 50 éves nő ruhatára a téma, akkor beszéljünk kicsit a ruhákról is.

Azt nyilván tudod, hogy milyen ruhák tetszenek neked, milyen stílus áll hozzád közel. És azt is, hogy eddig amit viseltél, az mennyire fejezte ki a személyiségedet. Ha az, ami tetszik, és az, amit viseltél nincs összhangban, akkor valószínűleg elbátortalanodtál, hogy viselheted-e azokat a darabokat. Minden megoldható, csak meg kell találni a megfelelő arányokat.

Mindig akkor kezd el valaki közönségesnek, vagy unalmasnak kinézni, ha a személyiségéből nem fakad az, amit az öltözetével közöl magáról. Sosem a miniszoknya, vagy a dekoltázs a baj, hanem ha olyasvalaki próbálja magára erőltetni, akiből amúgy nem árad ez belülről.

És persze az sem a legjobb választás, ha az alkati adottságok és a ruhaválasztás nem tudják egymást támogatni. Ha a ruha nem azon részeket hangsúlyozza, amik kihangsúlyozása előnyödre válik.

Pusztán ennyi lenne, amit érdemes figyelembe venni, amikor azon töprengsz, hogy az adott darabot megvedd-e?

Na jó nem, ez az azért egy picit összetettebb. Csodás ruhatárad lehet, ehhez azonban önmagadból kell elindulni, és önmagadat megismerni.

 

Ki vagy te, és mit szeretnél sugározni magadból. És ehhez milyen ruhákat választhatsz, amik támogatnak és a legjobban kifejezik azt, aki te vagy?

 

Semmi szükség öreges, fazontalan holmikra, nem kell feltétlenül az oversize-ban sem gondolkodnod. A mai 50 éves nők már nem öreges, fazontalan holmikra vágynak, csak egyes üzlethálózatok ezt nem vették még észre. Sajnos vannak üzletek, ahol egyfolytában nyanyásítani akarnak minket, de nekünk ezt nem kell választanunk.

Rajtad múlik, hogy a te ruhatárad miből áll össze és hogyan érzed magad abban  akorban amiben éppen vagy.

Ehhez adok segítséget az ingyenes anyagaimmal és a szolgáltatásaimmal is, amik közül az öltözködéshez a „Ragyogj fel!” – stíluskarakter evolúció áll!

Tetszett? Kérlek lájkold vagy oszd meg!
fb-share-icon0
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial