Nem lehetünk mindig, minden pillanatban a topon. Lehet, hogy bizonyos rosszabb napokon egy jól megválasztott szett segít jobb hangulatba lendülni, de lehetünk annyira mélyponton, hogy azon már a ruha sem segít. Sőt lehet, hogy pont azt szeretnénk kifejezni az öltözetünkkel, hogy mindenki hagyjon békén.

Aztán lehetséges, hogy nem is lelkileg vagyunk mélyponton, egyszerűen fáradtak vagyunk a gondolkodáshoz, a kreativitáshoz, hogy bármilyen változatosságot belevigyünk az aznapi öltözetünkbe. És ez teljesen rendben van. Akkor maradjunk egyszerűek. És persze van, akinek a lényéből alapból az egyszerűség, a letisztultság árad. Szó sincs róla, hogy lenne bármilyen vonal, ami kötelező, sőt! A legfontosabb, hogy a személyiségünk összhagban legyen a megjelenésünkkel. Akkor leszünk hitelesek.

Persze ehhez ismerni kell önmagunkat, és a karakterjegyeinket!

El tudod képzelni, hogy egy stílussal, öltözködéssel foglalkozó nőnek is lehetnek olyan napjai, amikor semmi kedve felöltözni? Vagy amikor kicsit fantáziátlanná válik, mert más dolgok kötik le a figyelmét? Van, hogy egy kreatív ember nem kreatív pillanatokat él meg? Bizony, hogy van ilyen.

Nem tudom elégszer mondani, nem vagyunk tökéletesek, és nem is kell annak lennünk.

Bármennyire is ez árad a médiából, bármennyire ez jön át mások profilján, fotóiról, senki sem tökéletes, bár sokan igyekeznek  ezt elhitetni magukról. Annál is inkább nem létezik tökéletes élet, hiszen annyifélék vagyunk, mindannyiunknak mást kéne hogy jelentsen ez, ahelyett, hogy összehasonlításba megyünk és küzdünk egy nem létező ideával, ami csak a mesékben létezik. Ha ismerjük a saját személyiség és stíluskarakterünket, akkor tudatosan tudjuk használni a ruhatárunkat, és nem törekszünk elérni egy nem létező ideát.

A tökéletesség egy csinálmány, feszültté tesz, mert meg akarunk felelni  a világ alkotta képnek, ami csak  a magazin címlapokon létezik, aztán ebből nincs menekvés.

Mi lenne, ha mernénk hibázni, mernénk csúnyák, bénák, egyszerűek is lenni? Nem azért, mert most meg abba feszülünk bele, hogy megmutassuk merjük vállalni magunkat a média nyomás ellenére is. Mert így ez ugyanaz az erőlködés lesz, mint a tökéletességmánia. Csupán azért, mert van, hogy ez jön belőlünk, és ha hajlandóak vagyunk önmagunk lenni, akkor ennek is teret engedhetünk. A teljes spektrum ott van bennünk és a lehető legtermészetesebb módon megjeleníthetjük ezt is azt is.

Ráadásul ebből az egyszerű kis vállrándításból, most ilyen vagyok és kész, sokszor annyira egyedi dolgok születnek, hogy aztán egy újabb lehetőségként beépülnek az outfiteink közé. És az ilyen megúszós napokon, csak előhúzzuk őket.

A saját egyedi stílusunk belülről fakad, így a legegyszerűbb összeállításon is át fog jönni, ha  a ruhatárunk összeállításakor a stíluskarakterünket vettük alapul. A megúszós darabjaink is tükrözni fogják az aktuális karakterünket.

Amikor nincs kedvem sokat bíbelődni az öltözködéssel, akkor felkapok egy farmert, és valamelyik kockás ingemet. Ezen nem kell sokat gondolkodnom, ezek az én megúszós darabjaim. Másnak meg lehet hogy az, ha feketét húz, vagy lazábban öltözik.

Nálam az  ahelyzet, hogy az ilyen megúszós napokon is azért a háttérből rendszerint megszólal bennem a stylist, hogy most akkor tényleg ennyire szegényes a fantáziád? Van amikor nem foglalkozom vele, és van amikor végül beadom a derekam, jó, akkor csavarjunk rajta egyet.

És akkor jönnek a kiegészítők, amikkel aztán a leghétköznapibb ruhát is fel lehet dobni. és a végeredmény nem is lesz rossz.

Egy klassz lánc, karkötő, egy jó rúzs, sapka. (Mindezek persze nem feltétlenül egyszerre.) Sokszor nem is a ruhadarab, hanem a kiegészítők teszik izgalmasabbá az outfitet.  A legegyszerűbb darabokat is változatossá,  más hangulatúvá lehet tenni, attól függően, hogy milyen kiegészítőket dobunk be.

Szóval azokon a napokon, amikor semmi kedved hosszan bíbelődni a ruhákkal, mert nem úgy érzed magad a bőrödben, vagy olyan nap lesz, amiben a kényelem a legfontosabb, olyankor se feledkezz meg a kiegészítők hatalmáról. Egyetlen kiegészítő és más értelmet kap az egész. És még mindig a megúszós darabodban vagy, csak kicsit megfűszerezve. Nem kell rajta sokat gondolkodni.

 

Szeretnéd ha megtalálnánk a te saját stíluskarakteredet?

Akkor a „Ragyogj fel!” – stíluskarakter evolúcóval támogathatlak ebben!

Tetszett? Kérlek lájkold vagy oszd meg!
fb-share-icon0
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial